Tervetuloa kirjastoon!

Tarvitset vain kerhon jäsenkortin. Kirjojen lisäksi voit lainata läppäriä, käyttää kerhon nettiyhteyttä tai ottaa pieniä määriä tulosteita tai kopioita.

Kerhon kirjasto on kerhotilojen alakerrassa. Kirjoja voit lainata ja varata ja myös kysyä kirjasuosituksia. Voit myös yllättää itsesi ja lainata palautettujen korista! Lainaus ja palautus tapahtuvat itsepalveluna lainausvihkon avulla. Merkitse myös kirjan takasivun tarralappuun lainauspäivä.

Kirjastolle voit tehdä lahjoituksia: hyväkuntoisia ja ajankohtaisia kirjoja otetaan mielellään kokoelmaan. Kaksoiskappaleet sijoitetaan aulan hyllyihin. Siitä voivat lainata muutkin kuin kerhon jäsenet.

Kokoelmaa tarkastellaan, niin että kirjoja on moneen makuun ja tarpeeseen, jännitystä, viihdettä, klassikoita ja tietokirjallisuutta eri aloilta. Eniten kysytään uusia kirjoja, niitä joista puhutaan ja joita varataan kirjastoista Suomessa.

Kerhon määrärahoilla on voitu ostaa muutamia kymmeniä kirjoja vuosittain. Talkoolaiset seuraavat uusien kirjojen arviointeja ja kuuntelevat kirjaston käyttäjien toiveita. Lahjoittajien kirjat ovat tärkeä osa kokoelman kartuttamisessa. Talkoolaiset ostavat kirjat Suomesta, pääosin kesäaikana. Verkkokaupat eivät yleensä toimita kirjoja Kanarialle. Uudet kirjat merkitään hankinta- luetteloon ja luetteloidaan kirjastojen yleisten sääntöjen mukaisesti kirjaston tietojärjestelmään. 

Kirjasto on ollut tärkeä palvelu kerhon jäsenille kerhon perustamisesta alkaen. Monille kerholaisille lukeminen on mieluisa harrastus. Ja tutkimuksetkin sen osoittavat: erityisesti pitkien romaanien lukeminen vaikuttaa elämän laatuun ja fyysisen sekä henkisen toimintakyvyn ylläpitoon.

Kerhon kirjastossa kirjat ovat perinteisiä paperisia.

Vuoden 2023 uutuudet kirjastossa

Vuonna 2023 hankittuja vuoden 2022 kirjoja

Kerholla toimii lukupiiri